Boka rum Ändra/Avboka

353034

I våra kvarter - att göra runt söder

Med Stockholms lokaltrafik och tunnelbanan vid Medborgarplatsen når du alla delar av staden snabbt och du kan enkelt ta dig till Gröna Lund med familjen eller olika muséer som det populära Fotografiska om du vill mätta din estetiska hunger. Om du vill få en bra överblick av staden erbjuder Södra Teatern en av de vackraste utsikterna man kan få över Stockholm. Eller varför inte promenera bort till vackra Fjällgatan där utsikten över Stockholm är minst lika spektakulär.

SoFo

När du kliver ut från vårt hotell genom vårt portvalv så står du i vad vissa tycker är det ballaste, fräckaste  och fräsigaste området i Stockholm, nämligen Söder. Ett stenkast och kvarter ifrån hittar du Sofo som är ett populärt tillhåll och vattenhål för Stockholms hipsterkultur. Här kan du bevittna nonchalanta ungdomar och vuxna spendera dyra pengar på att se allmänt sjaviga ut. Maten och dryckerna i området kommer från världens olika hörn och det finns ett brett utbud av barer och restauranger för dig som vill utforska området kvällstid.

Vad händer i Sofo? Senaste nytt och ballaste fräsigaste hittar du här
Photographer: Nicho Södling/ Source: Visit Stockholm

Fjällgatan

Fjällgatan är en populär plats för Stockholms besökare eftesom du kan få dig en riktigt bra överblick av Gamla Stan, Skeppsholmen och Djurgården. Hit flockas många dessutom på Nyårsafton då man kan se fyrverkerier från hela staden härifrån.

Kolla utsikten från Fjällgatan
Photographer/Source: Henrik Trygg/mediabank.visitstockholm.com

Södra Teatern

Södra Teatern erbjuder dig en av Stockholms vackraste utsikter. Här kan du ta ett glas vin och skåda ut över Gamla stan, Skeppsholmen och Djurgården. Södra Teatern erbjuder inte bara teater utan här hittar du även konserter, god mat och törstsläckande drycker.

Besök Södra Teatern

Fotografiska

Fotografiska är en internationell mötesplats om och för fotografi. På Fotografiska har kända fotografer som Anton Corbijn, Annie Leibovitz och många fler ställt ut. Utställningarna hör till Stockholms mest omtyckta sevärdheter.

Besök Fotografiska

Gröna Lund

Ett besök till Gröna Lund är ett måste om du är i Stockholm med familjen. Här hittar du nöjen för barn i alla åldrar och kan åka dig snurrig i de olika karusellerna och berg- och dalbanorna som du hittar i nöjesparken. Till "Grönan" tar du dig enkelt från slussen med färja.

Besök Grönan